Hoe Melania Trump strategisch communiceert met haar kleding

Melania Trump is als vrouw van de Amerikaanse president altijd een onderwerp van gesprek. Wat betreft haar uiterlijk is er ook al veel gezegd en geschreven over haar stijl. Zo zou ze met haar glamour uitstraling en zeer dure kleding niet toegankelijk zijn en kreeg ze recent een hoop kritiek toen ze op naaldhakken een rampgebied bezocht. Ja, deze vrouw krijgt nogal wat over zich heen. Maar ondertussen leert ze bij en past zij zich steeds meer aan. Onopvallend en zonder al te veel woorden. In dit artikel vertel ik jou onder meer hoe Melania Trump strategisch communiceert met haar kleding en waarom ze toch meer authentiek is dan ze in eerste instantie lijkt.

 

Voor het goede doel

Vorige week donderdag was het Thanksgiving en voor deze gelegenheid was het echtpaar Trump spontaan op bezoek gegaan bij de kustwacht van Riviera Beach om hen te trakteren op een lunch. Nu staat Melania bekend om haar dure designerkleding maar voor deze gelegenheid droeg ze een geruite, roze blouse van het betaalbare merk J. Crew. Met een waarde van slechts 63 euro was dit een opvallende keuze. Maar de blouse heeft ze al wat langer, ze droeg deze ook toen zij terugkeerde van een vakantie…

 

 

De schoenen…

Dit is niet de eerste keer dat ze haar kleding op een opvallende manier aanpast. Toen de media viel over het feit dat ze voor naaldhakken had gekozen tijdens haar bezoek aan het overstroomde gebied in Texas, toen wist ze super snel te schakelen. Tijdens haar reis naar het gebied droeg ze de hakken, maar eenmaal bij aankomst in het gebied waren deze ingeruild voor een paar sneakers. In de tussentijd was de media al volledig over haar heen gevallen in verband met haar schoenenkeuze. Want ‘zo iets draag je toch niet bij een bezoek aan een rampgebied?’. Vooral op Twitter stormde het kritiek.

Natuurlijk kun je niet met zekerheid zeggen dat de media de reden is dat zij haar schoenen inruilde, maar het lijkt er wel op. Ze staat bekend om haar hoge naaldhakken en om die reden is de kans zeer groot dat zij tijdens haar reis de ophef rondom haar schoenen heeft opgemerkt en deze daarom heeft verwisseld.

 

Casual petje

Het is opvallend dat ze steeds vaker kiest voor een eenvoudige, casual kledingstijl tijdens bezoeken waarbij medeleven wordt verwacht. Vooral het petje is echt een beetje haar ding aan het worden. Zo verscheen ze in oktober nog met een pet en een paar grove Timberlands in Puerto Rico, het gebied dat net was getroffen door orkaan Maria. En het petje zien we inmiddels vaker terug.

Strategie

Het is duidelijk dat de liefhebber van luxe kleding zich genoodzaakt voelt om haar outfits in verband met haar werk aan te passen. Als je op een paar naaldhakken en in dure designkleding met mensen staat te praten die alles in hun leven hebben verloren, staat dat natuurlijk niet erg empathisch. Daarnaast is het ook slim om juist te kiezen voor wat goedkopere kleding. Het maakt je toegankelijk en geeft ook direct de mogelijkheid om een inspirerend rolmodel te worden. Precies zoals Michelle Obama het ook deed in de begintijd als First Lady. Dat heeft ongetwijfeld bij gedragen aan haar populariteit.

Maar Melania is Michelle niet en haar liefde voor dure designkleding zal dan ook niet snel verdwijnen, dat schat ik zo in. Dat maakt haar keuzes voor de wat goedkopere, casual kleding daarom ook juist zo treffend. Je kunt bij Melania zien dat ze haar best doet met haar kleding door juist zich minder netjes te kleden. Op haar eigen manier laat ze zien dat ze begaan is. Precies zoals de meeste mensen het andersom doen: velen doen moeite om zich extra netjes te kleden uit respect. Melania kleed zich juist casual uit respect.

Ik vind dat Melania het op haar eigen manier slim aanpakt. Door haar luxe designkleding af te wisselen met goedkope items toont ze niet alleen respect en maakt zij zichzelf toegankelijk, ze laat ook zien dat ze zichzelf kan aanpassen zonder haar stijl te verliezen. En dat is dan ook wel weer inspirerend. Want hoe casual ze ook is gekleed, haar haren zitten netjes en haar make-up is verzorgd. Ergens straalt ze toch wel glamour uit, gewoon omdat ze zo is. En ondanks alles nep lijkt aan het Trump verhaal (of moet ik zeggen ‘soap’) maakt dat haar ook wel weer authentiek.

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge