De kledingvoorschriften van Donald Trump

De afgelopen maanden worden we bijna dagelijks opgeschrikt door de vreemde hersenspinsels van onze nieuwe Amerikaanse president. Hij bezit zo’n beetje het nieuws. Zijn je wenkbrauwen klaar om zich nog eens omhoog te gaan trekken? Ik presenteer je de kledingvoorschriften van Donald Trump.

De kledingvoorschriften van Donald Trump

Foto: Pixabay

Kledingvoorschriften?

Nieuwswebsite Axios onthulde recent hoe ver Trumps obsessie voor het creëren van een perfecte uitstraling gaat. En deze gaat ver, heel ver. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke medewerkers van Trump moeten er aan geloven. De heren dienen altijd een stropdas te dragen. Het liefste een breed en klassiek model. De haren moeten perfect geknipt zijn. Qua kleding kunnen ze het beste effen kleuren dragen en bij voorkeur van de merken Armani of Brooks Brothers. Alle medewerkers van Trump zijn zich hier van bewust en houden hier dan ook rekening mee.

Dames dienen zich te kleden als een…. vrouw. Tja, hoe kleedt een vrouw zich? Daar is hij niet zo heel duidelijk over. Vrouwen in zijn omgeving hebben aangegeven dat zij de druk voelen om een jurk te dragen wanneer ze een positieve indruk willen achterlaten.

#dresslikeawoman

De vrouwen in Amerika waren niet zo blij met de kledingvoorschriften die Trump hanteert. Binnen korte tijd werd #dresslikeawoman trending op Twitter. Massaal laten vrouwen zien hoe zij er uitzien op het werk. Ik heb de grappigste, meest treffende en mooiste tweets voor je op een rijtje gezet.

Conclusie

Een conclusie? Tja… Ergens is het triest dat dit soort Tweets moeten ontstaan, trending moeten worden om een signaal af te kunnen geven. Aan de andere kant vind ik het ook mooi dat dit gebeurt. Het laat zien dat mensen zich hier niet bij neerleggen en dankzij social media kan dit signaal worden verspreid.

Groetjes,

Aileen

Bron: Axios, Revelist

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge