Man in pak én met naaldhakken op het werk

Want to read this article in English? Click here.

Ik ken veel mannen die blij worden van vrouwen op hoge hakken. Maar er zijn ook mannen die ze zelf graag dragen. Alleen is dit nogal een taboe. En dus wordt het vaak thuis of in een andere, besloten kring gedragen. Maar wat zou er gebeuren wanneer dit zou stoppen en mannen hoge hakken gewoon op het werk gaan dragen?

Man in pak én met naaldhakken op het werk

Foto: Pixabay

Taboe doorbroken

De dertigjarige Ashley Maxwell-Lam is zo’n man die graag hoge hakken draagt en jawel, ook op het werk. Nu werkt hij bij een verzekeringsbedrijf waar men verwacht dat de heren in een pak lopen. Dat draagt hij ook, alleen zo’n twee tot drie keer per week worden de lage schoenen ingeruild voor een paar hoge hakken. In onderstaande video vertelt hij zijn verhaal. Lees je liever? Scroll dan verder naar beneden.

 

Waarom hakken?

Tot ongeveer een jaar geleden droeg Ashley nooit hakken. Maar op een dag sprak hij met een vrouwelijke collega. Zij vertelde hem dat hoge hakken haar een gevoel gaven van zelfvertrouwen en kracht. Hij was meteen geïnteresseerd en ging op zoek naar een schoenenwinkel om het uit te proberen. Zodra hij de hakken aan had kreeg hij hetzelfde gevoel. Hij omschrijft dit als ‘comfortabel, onoverwinnelijk, machtig en alsof hij alles aan kon’.

Binnen een maand besloot hij naar zijn werkgever te stappen om te vertellen over het feit dat hij de hakken op het werk wilde gaan dragen. Inderdaad, hij vroeg geen toestemming. Hij zei gewoon dat hij ze binnenkort aan zou gaan trekken naar het werk. Ondanks dit heel stoer klinkt, geeft hij wel toe dat hij dit best eng vond om te doen. Maar zijn manager gaf meteen aan dat dit geen probleem was.

 

De omgeving

Het besluit was al moedig en het vertellen aan zijn manager ook, maar hij moest ook nog de confrontatie met zijn omgeving aangaan. En dat ging best goed. Zijn collega’s waren meteen enthousiast en vonden het erg stoer.

In een interview vertelt hij dat hij de meeste kritiek heeft ontvangen vanuit de homoseksuele gemeenschap. Dat verbaasde hem, maar hij trekt zich er niets van aan. Hij zegt blij te zijn met het feit dat hij een man is, maar vindt het belachelijk dat in onze maatschappij alleen vrouwen worden geacht om hoge hakken te dragen. Wanneer mensen aan hem vragen waarom hij ze draagt, dan antwoordt hij door de vraag terug te stellen: ‘Waarom niet?’.

Wat mij betreft heeft hij groot gelijk. Het is een beetje afwijkend, een beetje anders. Maar waarom zou je ze niet op het werk dragen wanneer jij je hier sterk in voelt? Dat is toch uiteindelijk wat we allemaal willen?

 

Groetjes,

Aileen

6 reacties

  1. Ik vind het ook wel stoer dat hij dat doet. Hoewel ik liever een man zie in een conventioneel pak. Opvallend is het zeker wel! Ik hoop niet dat meer mannen dit gaan doen, met mijn lengte zou ik nog kleiner lijken. misschien een idee voor fabrikanten om in gewone schoenen een hak te verwerken, dus in de binnenkant. Dan valt het minder op en wellicht geeft het hen ook een meer zelfverzekerd gevoel! Toffe baas heeft hij overigens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge