Mijn hoogte- en dieptepunten van 2020

Zoals ieder jaar is het nu ook weer tijd om terug te kijken op de afgelopen twaalf maanden. En dat waren door de pandemie nogal wat bijzondere maanden. Maar wat betekende dat voor mijn werk? Wat waren de hoogte-en dieptepunten en wat heb ik daarvan geleerd? Tijd voor een terugblik.

Mijn hoogte- en dieptepunten van 2020

Boeken

Zoals bij veel ondernemers werd ook mijn bedrijf dit jaar geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Ik had in 2019 een mega druk jaar achter de rug en 2020 leek net zo druk te gaan worden. Ik zou vaste gastblogger worden bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in horecakleding, presentaties gaan geven, een cursus volgen op het gebied van veiligheidskleding en zelfs het gezicht worden van een campagne rondom werkkleding. Daarnaast waren er nog allemaal leuke plannen voor artikelen op mijn blog Prettybusiness. Ik had er mega veel zin in!

Maar toen kwam corona en ineens trokken bijna alle partijen waarmee ik zou gaan samenwerken zich terug. Het werd stil en eigenlijk had ik daar ook wel vrede mee. Dit was een goed moment om na te denken over de achtbaan waar ik in had gezeten. Ik dacht na over waar mijn lezers behoefte aan hadden, waar ze in het verleden naar hadden gevraagd. En als er één ding was dat telkens terug kwam, dan was het wel de behoefte om mijn teksten op papier te lezen in plaats van online. 

Ik ging door al mijn artikelen heen en besloot om twee boeken te gaan maken: een over werkkleding in de zorg en een over werkkleding in de luchtvaart. Maar naast het bundelen van de artikelen wilde ik er ook nieuwe teksten aan toevoegen. Bij ieder boek ging ik op zoek naar een expert waarmee ik thema’s ging uitwerken. Voor het boek over de luchtvaart ging ik samenwerken met Cliff Muskiet, de grootste verzamelaar van stewardessenuniformen ter wereld. En voor het boek over de zorg werkte ik samen met Monique Collignon, die onder meer de kleding van het Prinses Maxima Centrum had ontworpen en nu mondkapjes verkoopt.

In maart begon ik met de twee boeken en op het moment van schrijven worden ze gecontroleerd. Ik heb een team van tweede lezers gecreëerd die de boeken nakijken en er feedback op geven. Daarnaast heb ik een fotoshoot gehad voor de covers en heb ik iemand ingehuurd voor de marketing van de boeken. Dit hele proces heeft mij er echt doorheen geholpen dit jaar. Ik moest een doel hebben, een stip op de horizon zodat ik wist waar ik heen ging. Beide boeken zullen in het eerste kwartaal van 2021 gelanceerd worden.

 

Ambulancekleding

Naast werken aan mijn twee boeken heb ik het eerste half jaar van 2020 onderzoek gedaan. Ik werd getipt over een probleem rondom de veiligheid van de ambulancekleding. Ik dook erin en schreef er uiteindelijk een artikel over. Het zorgde voor ophef binnen de ambulancediensten.

Daarna heb ik er nog vervolgartikel over geschreven, om het onderwerp vervolgens te laten rusten. Maar ondertussen zijn er zeker wat dingen gebeurd die ik niet heb gedeeld. In het boek over werkkleding in de zorg zal ik hier dieper op ingaan en antwoord geven op de meest gestelde vragen.

 

Prettybusiness World

Een bijzonder en onverwacht hoogtepunt was Prettybusiness World. Vanaf september 2019 had ik besloten om mijn Nederlandse teksten te laten vertalen naar het Engels. Deze teksten zijn gepubliceerd op Prettybusiness World, om zo een internationale versie van mijn Nederlandstalige blog te maken.

Net zoals iedere blog wist ik dat het tijd nodig zou hebben om deze te laten groeien. Ik wist ook dat met mijn artikelen zich in een unieke niche bevonden, maar had geen idee hoeveel behoefte hier aan was. En die behoefte bleek er zeker te zijn. In een jaar tijd is het aantal lezers bijna vertienvoudigd! Ik kan het nog steeds niet geloven. Soms kijk ik op de landkaart bij mijn statistieken en dat voelt heel raar. Er komen vooral veel lezers uit de V.S. en Engeland, iets wat ik nooit had verwacht. 

 

Ménière

Zoals velen van jullie weten, heb ik ook alweer een lange tijd te maken met de ziekte van Ménière. De constante duizeligheid, oorsuizingen en het verminderde gehoor maakten het er dit jaar niet leuker op. Maar er is eindelijk hoop. Ik heb mij aangemeld voor een landelijk onderzoek naar deze ziekte en ben op dit moment onder behandeling bij het LUMC.

Omdat mijn symptomen iets afwijken van de ‘reguliere’ Ménière patiënt heeft de arts besloten om mij eerst grondig te laten onderzoeken. En daar ben ik enorm blij mee. Zo krijg ik deze week een MRI scan zodat ze zeker weten dat er niets in mijn oren of hoofd zit dat de duizelingen kan veroorzaken. Dit is natuurlijk wel iets waar ik stiekem op hoop, zodat het probleem opgelost kan worden. Want als het enkel deze ziekte is, dan zal ik hier de rest van mijn leven mee moeten leren omgaan. Met als gevolg dat mijn gehoor steeds minder wordt. 

Voor nu ga ik van het positieve uit. Moge 2021 een jaar worden waarin corona én mijn duizeligheid worden opgelost. En zo niet, dan vind ik hierin ook wel mijn weg. 

Cheers!

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Lieve Aileen, Ik lees met erg veel plezier jouw schrijfsel en ik hoop dat je dit nog lang blijft doen. Zelfben ik ooit geveld geweest door uitval van mijn rechter evenwichtsorgaan en ik weet dat duizelig zijn geen pretje is. Ik hoop dat er en oplossing gevonden kan worden voor gezondsheidsproblemen. Ik wens je heel veel sterkte de komende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge