Safe Lace is dé uitvinding tegen veters die loszitten

We kennen allemaal het probleem van loszittende veters wel. Ben je net aan het sporten, een stevige wandeling door het bos aan het maken of aan het werk, moet je ze opnieuw gaan strikken. Silvia Medema-Schakel had hier ook mee te maken. Zij ging op zoek naar een oplossing en is inmiddels Nederland aan het veroveren met Safe Lace, het product waarmee dit probleem is verholpen.

 

Safe Lace is dé uitvinding tegen veters die loszitten
Foto: Silvia Medema-Schakel

Safe Lace is dé uitvinding tegen veters die loszitten 

Ik ontdekte het product via Instagram en probeerde het een aantal dagen uit. Ook mijn man, die werkzaam is in een ijzerwarenhandel, testte het een paar dagen uit op het werk. En jawel, dit doet wat het belooft. Met Safe Lace gingen onze veters niet meer los. Geweldig! Maar wat voor verhaal zit er eigenlijk achter? Tijd voor een gesprek met Silvia over dit bijzondere product.

 

Silvia, hoe ben je met Safe Lace begonnen?

”Ik stond als moeder van sportende kinderen vaak langs de zijlijn van het veld. Daar zag ik hoe vaak kinderen te maken hebben met veters die loszitten. Terwijl ik dit zag gebeuren bedacht ik mij dat het eigenlijk raar is dat er geen product bestaat om dit te voorkomen.

Ik zat vervolgens avondenlang te Googlen, op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Ik kon mij haast niet voorstellen dat er niemand was die hier iets voor had bedacht. Na lang zoeken kwam ik uiteindelijk terecht bij een dame in Australië. Zij had hetzelfde probleem met haar sportende kinderen en had Safe Lace Active bedacht, een tool dat voorkomt die je veters los gaan.

Safe Lace is dé uitvinding tegen veters die loszitten

Safe Lace Active deed het erg goed in Australië en de V.S., maar in andere landen was het nog niet te koop. Daarom stelde ik voor om het ook in Europa te introduceren. Ze vond het een goed idee en zo ben ik distributeur in Europa geworden.”

 

Hoe werkt Safe Lace precies?

”Het is een siliconen hulpmiddel die je om je veters schuift. Vervolgens knoop je je veters zoals altijd en dan sluit je Safe Lace. Omdat Safe Lace je veters als het ware insluit kunnen ze niet losgaan.

Daarom is een dubbele knoop ook niet nodig. Wanneer je je schoen weer uit wilt doen, dan hoef je alleen Safe Lace sluiting te openen en je veter los te trekken. 

Dit is ook ideaal voor mensen die veel lopen op het werk, toch?

”Klopt. Hoewel ik begon met het idee dat het perfect was voor sporters, bleek er ook behoefte te zijn in andere branches. Toen ik net gestart was met Safe Lace kwam ik een man tegen die in de bouwbranche werkzaam was. Hij was meteen enthousiast en zei dat dit ideaal was voor werkschoenen. Op dit moment bestaan er werkschoenen waar een sluitsysteem in geïntegreerd zit, met een draaiknop sluit je je schoen. Maar  Safe Lace is er voor alle schoenen met veters en dat vond hij zo handig.

Via deze man kwam ik in contact met bouwconcern BAM. Ook zij vonden het een goed product. Ik wist alleen wel dat werkschoenen veel meer te verduren hebben dan sportschoenen. Werkschoenen moeten tegen een stootje kunnen en Safe Lace dus ook. Toen ben ik Safe Lace Industrial gaan ontwikkelen, speciaal voor veiligheids- en werkschoenen.”

Safe Lace is dé uitvinding tegen veters die loszitten
Foto: Safe Lace Industrial inclusief verpakking

Wauw, wat een leuke uitdaging!

”Dat was het zeker. Ik wilde het laten produceren in Europa en er moest een mooie verpakking omheen. Maar ondertussen wilde ik ook iets terugdoen voor de maatschappij en rekening houden met duurzaamheid. Ik wist dat deze combinatie ervoor zou zorgen dat het product iets duurder zou worden, maar dat hield me niet tegen er voor te gaan. Het verhaal vond ik even belangrijk als het product en ik ga ervan uit dat onze klanten daar ook zo over denken. 

Na lang zoeken kwam ik terecht bij een producent in België. Zij hadden  ervaring met dit type materiaal maar ook met de manier van produceren. Safe Lace is namelijk gemaakt van twee componenten met verschillende hardheden en dit vraagt om een ander productieproces. Het eerste prototype was direct perfect. De verpakkingen heb ik laten maken van kraftpapier, dus biologisch afbreekbaar. Het verpakken zelf vindt trouwens plaats in Nederland, ik ben er trots op dat dat ook is gelukt. Dat wordt gedaan door jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en werkzaam zijn bij BIGA Groep B.V. en Concern voor Werk.”

Wat zijn je ambities met Safe Lace?

Ik ben nu vooral druk met het promoten van Safe Lace Active en Industrial in Nederland, maar wil het ook in andere Europese landen bekend gaan maken. Mijn droom is dat Safe Lace meeverkocht wordt met alle veterschoenen! Daarnaast ben ik bezig om te kijken hoe we het product kunnen recyclen. Het zou geweldig zijn als  een kapotte Safe Lace opnieuw gebruikt kan worden in een ander product. Zo helpen we niet alleen mensen met ons product, maar denken we ook aan het milieu. 

Safe Lace Active is verkrijgbaar in verschillende kleuren, inclusief glow in the dark voor sporters die in de avond goed zichtbaar willen zijn. Deze is te koop voor € 8,95 per paar via de webshop. Safe Lace Industrial is (voorlopig) alleen verkrijgbaar in het zwart en is te koop bij verschillende verkooppartners. Bedrijven die interesse hebben om Safe Lace te proberen of interesse hebben om verkooppartner te worden kunnen een gratis sample via de website aanvragen. 

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Safe Lace. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge