Schoenentrends die je op het werk mag overslaan

Ik vond het jaar 2017 niet zo’n groot succes wanneer het ging om de schoenen. Zeker niet als je een beetje wilde meegaan in de trends én de ambitie had om er op het werk representatief bij te lopen. Nee, met de overknee laarzen en de vernieuwde Crocs in opkomst was het niet altijd een makkelijke opgave. Maar als ik kijk naar de trends van 2018, dan belooft het niet veel beters. In dit artikel ga ik je niet alleen laten zien wat er trendy gaat worden maar ook alles vertellen over de schoenentrends die je op het werk mag overslaan. En vooral waarom…

 

 

Lelijke schoenen

Marketing- en onderzoeksbureau Edited heeft de schoenentrends voor dit jaar in kaart gebracht en ze zijn op z’n zachtst gezegd opvallend. Zo gaat de ‘lelijke schoen’ helemaal hip worden. Stiekem was deze trend al gaande, maar dit jaar schijnen we er niet meer omheen te kunnen.

Maar wat is nu precies een lelijke schoen? Tja, ondanks dat smaken verschillen zijn er wel een aantal type schoenen waarvan de meeste mensen van mening zijn dat ze niet echt mooi zijn. Denk bijvoorbeeld aan Uggs of grove gympen. Die zijn niet echt mooi, toch? En juist dit soort schoenen gaan een trend worden.

 

Uggs tot je liezen

Oké, inmiddels van de schrik bekomen? Dan zal ik je alvast voorbereiden op de volgende schok. Namelijk Uggs lieslaarzen. Jawel, ze zijn gespot op de catwalk en beloven dit jaar helemaal een hit te gaan worden.

 

 

Mijn eerste gedachte toen ik deze schoenen zag? ‘Wat dacht de ontwerper toen deze schoenen werden bedacht?’. Waren ze nog niet lelijk genoeg? Konden ze geen elegantere of chiquere variant bedenken?

 

Dad sneaker

Een ander onderdeel van de zogenaamde ‘lelijke schoenen trend’ zijn de Dad sneakers. De naam verwijst naar de vrijetijdsschoenen van vaders, in dit geval van ergens in de jaren ’90. De sneakers kenmerken zich vooral door de wat grovere en lompere vormgeving.

Een bericht gedeeld door anahuth (@anahuth) op

Een bericht gedeeld door Nadya Skripchi (@skripchi) op

 

 

Waarom?

Maar waarom zouden mensen überhaupt lelijke schoenen gaan dragen? Volgens de onderzoekers van Edit heeft dit te maken met het feit dat mensen steeds meer zelf verantwoordelijk willen zijn voor trends. Door iets te dragen wat je direct lelijk vindt laat je zien dat je ‘anders’ bent. Je maakt als het ware bewust een andere keuze en zo wordt dit langzamerhand een trend. Modelabel Balenciaga maakte in oktober 2017 alvast een goede start door de samenwerking aan te gaan met schoenenmerk Crocs. Zie het resultaat hier onder.

Daarnaast heeft het ook te maken met het feit dat men steeds meer uniseks mode wilt. Want de schoenen zijn dan wel lelijk, maar zowel mannen als vrouwen kunnen ze dragen. Dat zie je ook bij de lieslaarzen van het merk Ugg.

 

En op het werk?

Ik denk graag out of the box, maar bij deze schoenentrend zie ik nog niet zo snel hoe je dit kunt toepassen op het werk. Hoge Uggs, grove Crocs en grove sneakers zijn in mijn ogen toch best lastig om netjes te dragen. De schoenen zijn zo overduidelijk niet representatief, dat je ze met je kleding vooral zou moeten verbergen als je er wél representatief uit wilt zien. Dat lijkt mij nu niet helemaal de bedoeling. Of met andere woorden: zonde van je geld.

Maar mocht je toch een poging willen doen, het modelabel Gucci laat alvast zien hoe jouw pak in combinatie met een Dad sneaker er uit kan zien.

Een bericht gedeeld door DON (@noodlest) op

Maar ach, wellicht denk ik ook niet voldoende ‘out of the box’. Wat vind jij van deze trend? Zie jij wel mogelijkheden om deze schoenen op een representatieve wijze te dragen? Laat je reactie hier onder achter in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge