Stewardessen Emirates krijgen meer schoenenkeuze

De stewardessen bij Emirates kunnen vanaf heden kiezen uit 15 verschillende schoenen. Hiermee volgen ze de schoenentrend die al een tijdje gaande is in de luchtvaartsector. De tijd dat dames in vliegtuigen verplicht waren om op hoge hakken te lopen, is nu wel voorbij. In dit artikel vertel ik je alles over de nieuwe schoenen, de bijpassende handtas en de eisen waar het personeel aan moet voldoen.

Stewardessen Emirates krijgen meer schoenenkeuze
Foto: Emirates

Stewardessen Emirates gingen van rood naar bruin

Bij de oprichting van Emirates in 1985 koos men direct voor rode schoenen. Na een tijdje stapte men over naar bruin, om vervolgens weer terug te keren naar rood. De afgelopen jaren kregen de dames bij de luchtvaartmaatschappij uit Dubai twee paar leren, rode schoenen. Een model was plat, en voor de andere schoen kon men kiezen uit een pump met een middelhoge of hoge hak. De heren kregen iedere negen maanden een nieuwe, leren schoen in donkerbruin.

Stewardessen Emirates krijgen meer schoenenkeuze
Foto: Emirates

Stewardessen Emirates krijgen meer schoenkeuze

Vanaf heden kunnen de dames kiezen uit vijftien verschillende leren schoenen. Qua uitstraling zijn het allemaal pumps, maar er zijn verschillen in zowel hakhoogtes, stijlen als pasvormen. Op die manier wil het bedrijf ervoor zorgen dat alle dames een model dragen dat goed past.

De schoenen zijn gemaakt in Spanje en passen qua kleur beter bij het uniform. Het rood is namelijk iets feller dan dat van de oude schoenen en komt qua tint overeen met de plooi van de rok en de biezen van het jasje. De dames ontvangen ook een nieuwe handtas in dezelfde rode kleur.

In het persbericht wordt niet ingegaan op de nieuwe herenschoen. Maar als ik naar de foto’s kijk, lijkt het erop dat zij voortaan kunnen kiezen uit twee paar bruine schoenen.

Stewardessen Emirates krijgen meer schoenenkeuze
Foto: Emirates
Stewardessen Emirates krijgen meer schoenenkeuze
Foto: Emirates

Strenge eisen voor stewards en stewardessen 

De cabin crew van Emirates staat bekend om hun gelikte uitstraling. Dat kan ook niet anders, aangezien het bedrijf een strikte dresscode hanteert. Zo moeten alle dames rode lippenstift dragen, de ogen op een natuurlijke manier opmaken en de huid moet er perfect uitzien. Ook krijgen ze een rode scrunchie waarmee het haar in een knot wordt gedragen.

De luchtvaartmaatschappij heeft zelfs een intern team dat zich bezighoudt met het in stand houden van deze uniforme uitstraling. Het vliegend personeel kan een afspraak maken om zich door een van de teamleden te laten adviseren over make-up, voeding, fitness, huidverzorging en haarverzorging. Daarnaast organiseren ze masterclasses en groepsevenementen rondom deze thema’s.

In 2023 ging Emirates een samenwerking aan met Dior Beauty. Er werd een ‘Emirates Beauty Hub’ geopend voor het cabinepersoneel, dat inmiddels uit 18.000 leden bestaat. In deze ruimte stonden zeven dagen per week medewerkers van Emirates klaar om advies te geven.

Emirates Beauty Hub
Foto: Emirates Beauty Hub
Emirates Beauty Hub
Foto: geadviseerde Dior producten bij de Emirates Beauty Hub

Ze hadden allen een opleiding gevolgd bij Dior en het personeel werd dan ook geadviseerd om de make-up en huidverzorging van dit merk te gebruiken. Natuurlijk was er een speciale nagellak en lippenstift geselecteerd in de bekende, rode kleur. Tja, ze laten niets aan het toeval over.

P.s: Wil je meer weten over werkkleding in de luchtvaart? Check dan mijn boek Op hoge hakken in de wolken. Te koop via o.a. Bol.com.

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge