Suistudio verkoopt damespak van beschadigde stof

Deze week scrolde ik op Facebook door mijn tijdlijn, toen ik ineens een foto zag die mij meteen triggerde. Ik zag een vrouw die een pak droeg dat gemaakt was van een stof die duidelijk beschadigd was. Sterker nog, het pak zag er gewoon oud uit. Terwijl het de foto een advertentie was, met als doel om het pak te verkopen…

 

Pilled Camel Suit

Het pak bleek één van de nieuwste items te zijn van damespakkenmerk SUISTUDIO, het zusje van SuitSupply. Ik bleef maar naar de foto staren en mijzelf vragen stellen: wie heeft dit bedacht en waarom moet het pak er zo oud uitzien? Sinds de oprichting van SuiStudio volg ik het merk en zie ik alleen maar stijlvolle items voorbij komen. Tijd om even verder te klikken…

 

Suistudio verkoopt damespak van beschadigde stof

Suistudio verkoopt damespak van beschadigde stof

Het bleek te gaan om de Joss Pilled Camel SuitHet Joss-model kende ik trouwens al. Dit wat losser vallende pak met een dubbele rij knopen wordt al lange tijd verkocht in verschillende prints en kleuren. Tot nu toe waren dit alleen wel de stijlvolle krijtstrepen, ruiten en effen stoffen. Maar dit keer gaat Suistudio dus wel iets verder.

De Joss Pilled Camel Suit wordt op de website van het merk omschreven als een ‘luxe pak dat is gemaakt van puur en Italiaans kameelhaar, afgewerkt met een modern gepilde tekstuur.’ Voor het jasje betaal je trouwens €299 en voor de pantalon €200.

 

Nieuwe trend?

Laat ik voorop stellen dat ik het heel gaaf vind dat Suistudio met dit pak buiten de spreekwoordelijke lijntjes heeft gekleurd. Ze hebben, zoals we inmiddels van ze gewend zijn, veel lef. Dat is iets wat weinig damespakkenmerken durven. En er zijn al zo weinig merken die zich specialiseren in damespakken. Dus daarvoor alle lof.

Zelf zijn ze duidelijk ook erg trots op het pak, aangezien onderstaande foto sinds een aantal dagen ook als header wordt gebruikt op hun Facebookpagina.

Of ik het pak ook daadwerkelijk zelf zou dragen? Zeker niet. Om eerlijk te zijn doet de stof mij erg denken aan de trend van gescheurde spijkerbroeken, die maar niet over lijkt te gaan. Bij deze broeken beschadigt men opzettelijk de stof waardoor het er versleten uitziet. En dat is dan kennelijk hip. Helaas inmiddels alweer ruim tien jaar.

Hetzelfde effect zie ik bij dit pak. Het pak als model vind ik zeker mooi, maar waarom moet er dan zo’n armoedige finish overheen zitten? Ik heb zelf dit effect nog niet in deze mate gezien bij andere kledingstukken en hoop ook niet dat dit daadwerkelijk een trend is die door gaat zetten. Ik draag liever kleding dat is gemaakt van mooie stoffen, of in ieder geval van stoffen die niet beschadigd zijn.

Nu ben ik benieuwd naar jouw mening. Vind jij het een mooi pak en denk jij dat dit een trend gaat worden?

 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge