Werk outfit inspiratie: Ellen Degeneres

Ellen Degeneres, wie kent haar niet? Met haar haar komische en optimistische houding interviewt zij in haar talkshow beroemdheden die uiteindelijk altijd weer moeten lachen om haar grappen en soms bizarre acties. Net zoals de rest van de wereld die de show op TV bekijkt.

 

Werk outfit inspiratie: Ellen DegeneresPhoto credit: Ellen DeGeneres via photopin (license)

Inmiddels heb ik al talloze afleveringen van de Ellen Degeneres Show bekeken en ben gefascineerd geraakt van haar kledingstijl. Ze zal niet snel een stijlicoon worden genoemd en daarom zul je wellicht niet zo op haar kleding letten. Terwijl deze dame met haar authentieke stijl juist de ‘gewone, werkende vrouw’ kan inspireren. Ben jij benieuwd hoe zij dit doet? In dit artikel laat ik het jou zien.

 

Casual zakelijk

Op onderstaande foto’s zie je Ellen zoals wij haar kennen tijdens haar shows.

 

 

Wat opvalt is dat ze een hele stabiele kledingstijl heeft. Het lijkt ook allemaal een beetje op elkaar en toch wordt het nooit saai. Maar wat is nu typisch Ellen en hoe kunnen wij dit toepassen in het dagelijks werkleven?

 

1. Dezelfde soort combinaties

Misschien was het jou al opgevallen maar Ellen maakt er een gewoonte van om iedere keer dezelfde soort kledingcombinaties te maken. Ze draagt vrijwel altijd een broek, blouse of top, jasje en platte schoenen. Een enkele keer zal ze het jasje achterwege laten of inruilen voor een vest of trui. Meer variaties zul je niet snel bij haar zien. Geen rokken, jurken, tunieken, jumpsuits en zeker geen hoge hakken.

 

Hoe jij dit kunt toepassen

Wees eerlijk; dit zouden druk werkende vrouwen ook vaker moeten doen. Begrijp mij niet verkeerd, ik pleit niet voor een rok- of hakloze samenleving. Maar het kiezen van je werkoutfit wordt wel een stuk makkelijker wanneer jij dezelfde soort kleding draagt. Je keuzes zijn simpelweg beperkter en dat scheelt veel stress in de ochtend. In korte tijd weet jij namelijk precies welke items bij elkaar passen en welke niet.

 

2. Hoog- en aangesloten

Ellen is geen hele vrouwelijke vrouw, dat was jou vast ook al opgevallen. Met haar kleding wil ze haar vrouwelijkheid ook niet benadrukken en een sexy uitstraling ambieert zij al helemaal niet. Nee, haar blouse is standaard hoog gesloten en haar mouwen zijn lang. Net zoals haar broekspijpen trouwens, die zijn ook altijd lang. De kleding zelf zit ook nooit strak maar altijd netjes aangesloten.

 

Hoe jij dit kunt toepassen

Als je het zo leest dan zou je het bijna saai kunnen noemen maar wat Ellen doet is juist heel slim. Je zult in haar shows namelijk niet snel worden afgeleid door haar vrouwelijke vormen of een te blote huid. Hierdoor komen haar grappen sterker naar voren. En dat is ook waar het bij Ellen uiteindelijk om draait, dus de kledingkeuze is heel verstandig.

Jij kunt deze tactiek ook gebruiken op je werk. Wil jij je manager of een klant overtuigen van een goed plan? Of presenteer je de resultaten van een project aan het management team? Kijk dan nog even kritisch naar jouw kleding en met name hoe strak deze valt. Stel jezelf de vraag of echt al jouw vormen die dag zichtbaar moeten zijn of dat dit misschien zou kunnen afleiden?

 

3. Prints en kleuren

Ellen is nooit saai om te zien en dat komt mede doordat zij kleuren en prints gebruikt in haar outfit. Maar dat doet zij altijd op haar eigen manier:

  1. Ze draagt meestal één print en combineert dit item met kledingstukken in effen, matchende kleuren.
  2. Als ze twee prints draagt, dan zijn het prints in dezelfde neutrale kleuren. Hierdoor passen de prints altijd goed bij elkaar.
  3. De kleuren die ze draagt zijn meestal ingetogen. Denk hierbij aan bordeaux rood, donker blauw, oker geel, zwart en grijs.

 

Hoe jij dit kunt toepassen

Als jij het lastig vindt om kleuren en prints te combineren? Wil je leuk gekleed zijn maar niet teveel opvallen? Dan kun je bovenstaande regels gewoon bij jezelf toepassen.

 

Conclusie

Ellen keeps it simple, dat is duidelijk. En toch ziet ze er altijd leuk uit. Hoe fijn is dat? Ben je inmiddels fan geworden van haar kledingstijl? Dan kun je losgaan op www.edbyellen.com. Op deze website verkoopt Ellen haar eigen kledinglijn. Daarnaast kun je hier ook terecht voor EDbyEllen interieur accessoires, schoenen, zonnebrillen, tassen en nog veel meer.

 

Oké, mijn werkoutfits zijn meestal iets zakelijker en op platte schoenen zal je mij zelden zien, maar Ellen heeft mij zeker ook geïnspireerd. Ik ben benieuwd of jij ook iets van haar kledingstijl hebt geleerd.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge