Werkkleding dilemma: hoge temperaturen buiten en een airco op kantoor

Het is voor velen een terugkerend probleem: hoe zorg je ervoor dat je met hoge temperaturen buiten en op kantoor er netjes uitziet? Want een airco op kantoor zorgt ervoor dat zomerse kleding te koud is. In dit artikel geef vier ik tips over dit werkkleding dilemma.

Werkkleding dilemma: hoge temperaturen buiten en een airco op kantoor
Foto: Taylor Harding – Unsplash

Tip 1: broeken oprollen

In de ochtend valt de hitte meestal nog mee, maar aan het einde van de dag is een lange broek vaak te warm. Zeker wanneer je fietsend of (deels) lopend naar huis gaat. Daarom draag ik in de zomer vaak broeken die gemaakt zijn van travelstof of een andere stof die hierop lijkt. Een belangrijk kenmerk van deze stoffen is dat ze luchtig zijn en niet snel kreuken. Hierdoor kun je je broekspijpen prima even oprollen zonder daarna met een gekreukte broek rond te lopen.

Ik heb gemerkt dat veel jumpsuits tegenwoordig ook van deze stof zijn gemaakt. Het voordeel van jumpsuits is dat je meteen aangekleed bent. Met paar nette schoenen, leuke sieraden en een verzorgd kapsel zie je er meteen goed uit. En mocht de jumpsuit geen mouwen hebben, dan kun je er op het werk altijd een jasje overheen dragen.

Diverse jumpsuits – via LASCANA

Tip 2: net jasje op het werk

Over een net jasje gesproken, dit is echt een uitkomst wanneer je twijfelt of je er wel representatief genoeg uitziet. Daarom heb ik standaard een zwart colbert met een krijtstreep en een net vest in mijn kantoor hangen. Dit is ideaal in de winter wanneer het te koud is. En in de zomer is het juist handig wanneer je in luchtige kleding arriveert, maar er de rest van de dag gekleed bij wilt lopen.

Tip 3: ruimere shirts

Ben je niet zo van de jumpsuits en draag je liever een broek met een shirt? Dan kun je het beste een wat ruimer shirt dragen. Een strak shirt zorgt er namelijk voor dat je gaat transpireren én dat dit ook nog snel zichtbaar is. Bij ruimere modellen ligt de stof niet direct op het lichaam. Daardoor voelt dit in de buitenlucht wat koeler aan.

Vind je het ruime shirt er niet echt netjes uitzien op kantoor? Stop hem dan in de broek. Dit ziet er direct al een stuk formeler uit dan een shirt dat over de broek valt. Om het geheel wat netter te maken kun je er een paar mooie oorbellen of ketting bij dragen. Wanneer je een belangrijke presentatie moet geven, dan kun je er altijd nog een colbert overheen dragen.

Tip 4: verkleden

Vind je het heerlijk om een lang stuk naar het werk te fietsen? Maar wil je niet met een shirt vol transpiratieplekken op het werk arriveren? Of transpireer je sowieso snel? Dan kun je het beste een T-shirt dragen op de fiets en een schoon shirt meenemen voor op het werk. Ga bij binnenkomst dan wel direct naar het toilet om je om te kleden.

Bij mijn vorige werkgever waren er zelfs kleedruimtes met douches, speciaal voor de mensen die naar het werk fietsen. Ik maakte er zelf nooit gebruik van omdat ik in tien minuten op het werk was. Maar vooral de wielrenners vonden dit heel handig. Mocht je bij een grote organisatie werken, dan is het zeker de moeite waard om dit na te vragen. Soms zitten dit soort ruimtes een beetje verstopt in een groot pand. 

Meer tips voor hoge temperaturen ?

Wil je meer lezen over hoe je je netjes kunt kleden in de zomer? Check dan onderstaande artikelen:

Op wat voor manier zorg jij ervoor dat je er ook op het werk netjes uit blijft zien in de zomer?

Groetjes,

Aileen

Werkkleding dilemma: hoge temperaturen buiten en een airco op kantoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge