Zakelijke designjurken voor heren

Jawel, je leest het goed. Er zijn nu zakelijke designjurken voor heren. De Amerikaanse modeontwerper Thom Browne (52) heeft er een paar ontworpen voor zijn nieuwe collectie. En het zijn niet alleen herenjurken maar ook lange colberts, overhemden, rokken en nog veel meer. Allen met een zakelijke uitstraling. En dat maakt het juist ook weer extra uniek.

 

 

 

Waarom?

Als je goed op de foto’s hebt gekeken, dan zie je dat de mannen niet alleen jurken maar ook hakken dragen. Je zult je wellicht afvragen waarom de ontwerper dit heeft gedaan. Is het een grap? Nee, dat is het zeker niet. Sterker nog, Browne wilt met deze collectie een serieuze boodschap overbrengen. Hij vindt het vreemd dat er zo’n groot onderscheid is tussen kleding voor heren en dames. ”Als we baby zijn doet dat er niet toe maar naarmate we ouder worden is er op kledinggebied opeens veel onderscheid. Ook stoere kerels mogen best items gaan dragen uit de garderobekast van hun vrouwen”.

Tijdens een interview voor Vogue gaf hij aan dat het tijd was voor verandering. ”We moeten als mannen op modegebied gewoon eens kunnen doen wat we willen. Weg met de cultureel en traditioneel bepaalde ongelijkheid.” Maar hij snapt ook heel goed dat deze kleding voor veel mannen nog wel een grote verandering zal zijn. ”Er is wel wat durf voor nodig om dit te dragen, maar ik hoop dat het, ooit, normaal zal zijn,” aldus Brown.

 

Liefde voor zakelijke mode

Hij maakt niet alleen maar ‘vrouwelijke’ kleding gemaakt voor heren. Nee, zijn collectie bestaat uit meer items. Ook de traditionele herenpakken hebben een plaatsje gekregen. En die zijn wat minder opvallend, maar zeker niet minder mooi. Sterker nog, deze man kan prachtige zakelijke kleding ontwerpen. Ook voor een breder publiek dus.

 

 

Ook maakt hij zakelijke kleding voor dames.


 

 

 

 

Liefde voor de collectie

Oké, ik snap dat er heel veel mannen zijn die dit echt niet zullen dragen. En in eerste instantie vind ik het er wel een beetje komisch uitzien. Dat zullen de meesten wel hebben. Maar het idee van deze collectie vind ik wel erg mooi. Als liefhebber van zakelijke mode zie ik het verschijnsel heel vaak omgekeerd: dames die zakelijke herenkleding dragen. Denk aan het dragen de oversized pakken en overhemden. Vrouwen dragen dit steeds vaker en ik snap het ook wel. Het is een keer iets anders, een manier om anders met je werkkleding om te gaan. Maar ook omdat er voor vrouwen op het gebied van nette kleding weinig keuze is. Veel minder dan in de herenmode. Maar waarom zou het ook niet andersom kunnen?

Daarnaast heb ik ook een serieuze liefde voor deze kleding. Want wauw, wat maakt Brown prachtige zakelijke kleding. Dat zie ik niet vaak. Mooie, nette en neutrale stoffen die gecombineerd worden met aparte details. En dan die mooie pasvorm, krijtstrepen en ruiten: I love it! Ik blijf hem dan ook zeker volgen. Wil je meer zien? Check dan de Facebook pagina van Thom Browne.

Wat vind jij van zijn ontwerpen? Denk je dat mannen dit ooit gaan dragen of is het te extreem?

 

Groetjes,

Aileen

 

Bronnen: Ad.nl en Facebook Thom Browne

 

3 reacties

  1. De kleding op zich ziet er geweldig uit, maar ik denk niet dat veel mannen zo erbij gaan lopen. Misschien mannen in creatieve beroepen en dan zal ik wel een keer verbaasd omkijken als ik ze zo op straat zie lopen. Op zich vind ik het leuk als mensen zich anders dan anders kleden, ook een kwestie van lef en als meer dat doen dan kijken wij vast niet meer raar op.
    Wat mij betreft mag iedereen lekker apart/out of the box gekleed gaan, veel leuker dan die grijze massa die je soms ziet lopen.
    Babs onlangs geplaatst…Review- Skin Perfecting 8% AHA Lotion van Paula’s ChoiceMy Profile

  2. De kleding vind ik wel mooi gemaakt en op deze modellen staat het natuurlijk ook nog eens goed. In werkelijkheid zie ik de mannen hier op kantoor er niet mee lopen, misschien ook niet de juiste beroepsgroep. Mijn dochter heeft toevallig deze week zelf een post op youtube gemaakt met Uniseks kleding. Ik denk dat de jeugd er makkelijker mee omgaat. Als bekend Nederlands voorbeeld denk ik aan Jett Rebel (Jelte Tuinstra) die ook alles combineert, dus ook dames kleding en accessoires, maar er ook heel stoer uit kan zien met bijv. een baard. Ik kan het alleen maar toejuichen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge