3 podcasts die helpen bij een representatieve uitstraling

We kennen allemaal wel het gevoel van twijfel wanneer we voor de kledingkast staan. Voor veel mensen gebeurt dit wanneer ze naar het werk gaan. Want wat zorgt er nu precies voor dat je er representatief uitziet? Wanneer is iets te casual en wanneer ben je overdressed? Op deze momenten zou je misschien wel advies van een styliste willen. Gelukkig maken stylisten tegenwoordig podcasts die bomvol staan met handige tips. In dit artikel deel ik 3 podcasts die helpen bij een representatieve uitstraling op het werk. 

3 podcasts die helpen bij een representatieve uitstraling
Foto:  Elice Moore – Unsplash

1. Warm én stijlvol gekleed. Hoe doe je dit?

Laat ik als eerste beginnen bij Mirjam Hamming, één van mijn favoriete stylisten. Ik volg haar al een tijdje via Instagram en ze maakt altijd hele leuke, speelse en informatieve video’s over het combineren van kleding. Maar wie meer tips wil, die moet zeker naar haar podcast ‘Een kast die bij je past’ luisteren.

De aflevering ‘Warm én stijlvol gekleed. Hoe doe je dit?’ gaat over jezelf representatief kleden in de winter. Ze vertelt onder andere op hoe je verschillende manieren laagjes kunt dragen, hoe je kunt spelen met contrasten en wat voor effect stoffen hebben op je uitstraling. Dit wordt in een kwartier tijd gemixt met persoonlijke voorbeelden en praktische tips.

2. Jeans. De keuze is reuze. Hoe kom je tot de juiste….

De spijkerbroek is één van de populairste kledingstukken in Nederland. Maar door de casual uitstraling is het soms ook lastig om te combineren voor een dagje op het werk. In deze podcast gaat Mirjam Hamming in alle thema’s rondom de spijkerbroek. Ze vertelt over de voor-en nadelen van de verschillende modellen, stoffen en wassingen. Ook gaat ze dieper in op het effect van verschillende pijpen en hoe je kunt ontdekken hoe hoog jouw ideale jeans valt. De tips zijn heel praktisch en doelgericht. Deze aflevering is een echte aanrader voor iedere liefhebber van spijkerbroeken. 

3. Wat trek je aan tijdens wisselvallig weer, zodat je het niet te warm of te koud hebt?

Als laatste raad ik je de podcasts ‘Duurzaamheid, kleding en genoeg’ aan van Laura Lagom. Zoals de titel al aangeeft is duurzaamheid hierbij een belangrijk thema. In de aflevering Wat trek je aan tijdens wisselvallig weer, zodat je het niet te warm of te koud hebt? zorgt Lagom ervoor dat je kritisch gaat nadenken over de inhoud van je kledingkast. Ze vertelt hoe een moodboard je kan helpen met het visualiseren van je stijl en wat de valkuilen hierbij zijn. Ook gaat ze in op vragen die aan haar worden gesteld. Hierdoor is de uitzending een leuke mix van uiteenlopende, maar toch ook erg herkenbare thema’s.

Bovenstaande afleveringen zijn allen te luisteren via de website van Online Radio.

Ben je ook nieuwsgierig naar podcasts over functionele werkkleding? Check dan het artikel waarin ik 5 afleveringen aanraad waarin vrouwelijke ondernemers vertellen hoe zij hun werkkleding bedrijf zijn gestart. Voor de liefhebbers van de Amerikaanse werkkleding branche heb ik ook een artikel geschreven over The Uniformer, een podcast die hier specifiek op gericht is. 

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Online Radio. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge