4 tips voor een representatieve uitstraling als receptioniste

Als receptioniste is een verzorgde en representatieve uitstraling heel belangrijk. Je bent immers degene die de klant als eerste ziet en ontvangt. Maar wat doe je wanneer je huid midden op de dag gaat glimmen en hoe voorkom je schilfers op je handen? In dit artikel geef ik 4 tips voor een representatieve uitstraling als receptioniste.

4 tips voor een representatieve uitstraling als receptioniste
Foto: Patrick Tomasso – Unsplash

Bovenkleding en de decolleté 

Wanneer je ’s ochtends voor de spiegel staat, zie je je complete outfit. Maar als receptioniste is de kans groot dat bijna niemand dit ziet. In de meeste gevallen zit je namelijk achter een balie. Het is daarom vooral belangrijk om je te concentreren op je bovenkleding. Je kunt in dit geval beter kiezen voor een nette blouse met een blazer dan voor een representatieve broek. Ga voor een broek die lekker zit en bijvoorbeeld wat elastiek heeft in de taille.

Vergeet ook niet dat de meeste mensen jou van bovenaf zien. Wanneer ze binnenkomen, lopen ze terwijl jij zit. Het is daarom aan te raden om een extra knoopje dicht te doen wanneer je een blouse draagt. Van de voorkant kun je misschien geen inkijk hebben, maar van bovenaf is die kans groter.

Sieraden

Sieraden zijn een goede manier om je outfit af te maken en letterlijk te zorgen voor een fonkelend receptie ontvangst. Toch is het aan te raden om niet te veel sieraden te dragen. Dit kan namelijk afleiden van wat je de klant of gast vertelt.

Als je graag armbanden draagt, zorg er dan voor dat er niet te veel bedels aan hangen. Deze kunnen namelijk geluid maken of ergens langs schuren. Denk bijvoorbeeld aan het openen van je opberg ladeblok of als je iemand met de handen de weg wijst.

Verzorgde handen

Omdat je handen tijdens het werk erg zichtbaar zijn, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. En dat gaat verder dan af en toe je handen wassen. Vooral in de winter willen de huid van je handen en nagels nog weleens droog worden. Om dit te voorkomen, raad ik je aan om voor het slapengaan altijd je handen in te smeren met een goede, voedende handcrème. Breng daarna een beetje nagelriemolie aan op de huid rondom je nagels. Ik doe dit al jaren iedere nacht en heb gemerkt dat ik daardoor zelden nog droge plekjes heb op mijn handen. Het voordeel is ook dat je nagellak er meteen een stuk netter uitziet.

Mocht dit niet voldoende zijn, dan kun je je handen ook tussendoor verzorgen. Let er wel op dat je voor je werk een speciale handcrème en nagelriemolie koopt die snel intrekken. Niets is zo vervelend als moeten wachten voordat je weer verder kunt gaan met je werk.

Gezicht

Naast je handen is een verzorgd gezicht ook erg belangrijk. Heb je last van een vette huid en gaat je gezicht daardoor snel glimmen? Zorg er dan voor dat je blotting papers of oil control papers bij je hebt. Dit zijn dunne papiertjes die je kunt kopen bij de drogisterij en waarmee je het overtollige talg op je huid kunt wegnemen. Het voordeel is dat je dit alleen op je huid hoeft te drukken zonder te wrijven, waardoor je make-up netjes blijft zitten. Heb je deze niet bij de hand maar wel een glimmende huid? Gebruik dan toiletpapier. Ook nu druk je dit voorzichtig tegen je huid zonder te wrijven. Het werkt minder goed dan de speciale papiertjes, maar is een goede oplossing in noodgevallen.

Heb je juist droge plekjes op je gezicht? Meng je dagcrème dan met een serum. Hoewel een serum voedend is voor ieder huidtype, kan dit bij een droge huid een groot verschil maken. Wanneer je regelmatig je huid extra goed verzorgt, voorkom je dat het nog meer uitdroogt. En laten we eerlijk zijn; een stralende glimlach is nét even wat mooier als je huid er ook zo goed uitziet.

Wat zijn jouw tips voor een representatief uiterlijk als receptioniste?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Havic Kantoormeubelen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge