7 dingen je moet doen om er (ook) in 2016 op het werk netjes uit te zien

De kerst ligt net achter ons en velen genieten van een vakantie. Heerlijk één of twee weken lekker uitrusten. En dit is hét moment om je alvast voor te bereiden op jouw zakelijke outfits voor 2016. Want nu heb je de tijd om te zorgen dat je garderobe klaar is voor gebruik. En dan heb ik het niet over urenlang shoppen voor een compleet nieuwe set kleding. Nee, ik heb het over de praktische dingen die ervoor zorgen dat jij er ook het aankomende jaar netjes bij loopt op het werk. Hier volgt een makkelijke checklist voor zowel de vrouwen als de mannen en een lijst voor beiden apart.

 

Algemeen (M/V)

  • Ga na of er in je kast nog kledingstukken hangen die gemaakt moeten worden. Bijna iedereen heeft wel eens colbertje waar een knoop ontbreekt, de zoom van een pantalon die is los zit of een gat in de zak van je broek. Het zijn allemaal klusjes die vaak worden uitgesteld met als gevolg dat je een deel van je kleding niet draagt. Maak het zelf of breng ze weg, maar zorg er nu voor dat alles weer klopt en klaar is om gedragen te worden. Want voor je het door hebt ligt het al een jaar te wachten en dat is zonde.
  • En als je bezig bent met je kleding kun je het beste ook meteen je schoenen kritisch bekijken. Welke schoenen heb je weinig of niet gedragen en kunnen weg en welke draag je wel graag? Maak een keuze en breng je oude schoenen naar een goed doel, de kringloopwinkel of de vuilnisbak. Vind je de schoenen wel mooi maar lopen ze niet (meer) lekker? Koop dan een paar steunzooltjes van bijvoorbeeld de VanHaren (in de link wordt je meteen doorverwezen naar mijn favoriete zooltjes). Met dit type zolen kun je vaak nog wat langer lopen op je schoenen. Meer informatie hier over kun je lezen in dit artikel.
  • De schoenen die je wel wilt houden kun je het beste niet meteen in de kast terug zetten. Bekijk iedere schoen goed om te achterhalen waar hij van is gemaakt en verzorg het materiaal. Dus de gladde leren schoenen oppoetsen en stoffen zoals suede en textiel voorzien van een beschermende spray. Daarnaast kun je er meteen ook voor kiezen om je laarzen te behandelen met een water-en vuilafstotende coating. Zo zien ook je schoenen er het aankomende jaar weer netjes uit.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

  • Of je nu alleen een horloge draagt of een complete oorbellen collectie hebt, bijna iedereen heeft sieraden. En nog vaker dan schoenen vergeet men dat sieraden ook schoongemaakt en opgepoetst moeten worden. Deze vakantie is het juiste moment hiervoor. Verzamel je sieraden, zoek een plekje in huis waar goed licht is en neem de tijd om ze te reinigen en mooi op te poetsen. Je kunt het beste een doek gebruiken die speciaal is gemaakt om sieraden mee schoon te maken. Dit soort doekjes kun je kopen bij sieradenwinkels zoals Swarovski en warenhuizen zoals V&D.
  • De kans is groot dat jij de afgelopen maanden je voeten hebt verstopt in warme, dichte schoenen. Natuurlijk, want het is koud buiten. Maar heb je al eens goed naar je voeten gekeken? De meesten beginnen pas met het verzorgen van de voeten wanneer het zomer wordt maar dat is niet zo handig. Vaak ontstaat er eelt en zonder dat je het door hebt kun je last hebben van schimmels, ingegroeide- of kalknagels. Allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat jij in de zomer eerst met je voeten aan de slag moet voordat je er netjes bij loopt in je open schoenen. Wees dit soort problemen voor door nu even een kwartier of half uur aandacht te besteden aan je voeten. Doe ze in een voetenbad, maak je nagels schoon, haal het overtollige eelt weg en verzorg ze als laatste met een crème tegen eeltvorming. Meer tips over het verzorgen van je voeten kun je in het artikel ” ongemakkelijk@work: open schoenen” lezen.

 

Mannen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

  • Scheer je nat of met een scheerapparaat? In beide gevallen is het verstandig om je spullen even te controleren. Vaak wordt er gewacht tot de mesjes bot zijn of het apparaat helemaal niets meer doet. Je kunt beter jezelf nu verdiepen in de juiste tools voordat je uit gewoonte weer hetzelfde gaat kopen. Google bijvoorbeeld naar reviews en beoordelingen (zoals van de Consumentenbond) van scheerspullen en kijk vervolgens waar je deze het meest voordelig kunt kopen. Op deze manier koop je gelijk goede producten voor een voordelige prijs.
  • Draag je regelmatig stropdassen op het werk? Kijk dan eens een keer kritisch naar je       dassencollectie. Welke draag je graag en welke niet? Maak een keuze en net zoals bij de schoenen is het verstandig om je stropdassen niet meteen terug in de kast te leggen. De kans is namelijk groot dat ze al een hele tijd niet gereinigd zijn en dit is een goed moment om dat eens te gaan doen. Je draagt ze niet op je huid maar door (onzichtbare) vlekken en geuren worden ze toch snel vies. Breng ze naar een stomerij of stoom ze zelf thuis. Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer je een strijkijzer hebt met een stoomfunctie.

 

Vrouwen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

  • Wanneer heb je voor het laatst een masker gebruikt? Is het lang geleden of kun je het jezelf niet eens meer herinneren? Dan is het tijd om zowel je haar als je huid eens goed te verzorgen met één of meerdere maskers.  Denk je dat je hier geen tijd voor kunt maken? Lees dan het artikel over efficiënt omgaan met maskers en je zult zien hoe je maskers gemakkelijk kunt combineren met het doen van andere (huishoudelijke) klusjes. En bij serieus tijdstekort kun je 3-minuten maskers trouwens ook onder de douche gebruiken. Heb je een klein budget en geen maskers in de kast staan? Probeer dan eens de maskers van de Action, hier heb ik een tijdje geleden ook een review over geschreven. Kortom: er is geen reden om je haar en huid deze vakantie nog te verzorgen met een masker 🙂
  • Gebruik je wel eens cosmetica? Dan is het nu tijd om je spullen eens kritisch te bekijken. Zijn er producten die over datum zijn, uitgedroogd of die je niet meer gebruikt? Te oude cosmetica herken je aan bijvoorbeeld een vreemde geur of korrelige structuur. Gooi weg wat oud is en koop nieuwe, goede producten. Wil je eens een keer een nieuw merk mascara, foundation of poeder proberen? Dan is dit het juiste moment. Google naar reviews en je zult vertelt staan van de hoeveelheid informatie die je kunt vinden over producten voordat je ze koopt. Zo voorkom je een hoop miskopen en zie jij er ook in 2016 weer verzorgt uit.

 

Ik wens je een fijne vakantie en een goed uiteinde!

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge