Prettybusiness in 2015 en 2016

Nog maar een paar dagen en dan is het jaar 2015 alweer voorbij. Jeetje, wat is het jaar snel gegaan! De tijd vliegt werkelijk voorbij. In het artikel van december 2014 blikte ik terug op het eerste half jaar dat Prettybusiness bestond. En dat ga ik nu weer doen voor 2015, alleen heb ik nu voor het eerst een heel jaar om op terug te kijken. Jawel, mijn eerste blogjaar.

En wat voor een jaar! Ik gaf o.a. een presentatie, maakte van Prettybusiness een bedrijf, begon met het schrijven van mijn eerste boek en stond in kranten. En dat is nog maar een klein gedeelte van de achtbaan die Prettybusiness heet. Ik heb mijn ervaringen per kwartaal opgeschreven. Lees je mee?

 

1e kwartaal: Het keerpunt

Begin 2015 stond ik aan het begin van een keerpunt. Na een half jaar bloggen voelde ik mijzelf een echte newbie, ik had geen idee van de blogwereld en wat er allemaal bij kwam kijken. Ik typte mijn artikelen, maakte foto’s en plaatste de nieuwe blogs door middel van een link op de Prettybusiness Facebookpagina. En dat was het wel zo een beetje.

Maar in januari besloot ik dat Prettybusiness in 2015 naar een volgend niveau getild mocht worden. Het moest beter, mooier, professioneler, meer gebruikersvriendelijk en het was tijd om meer naar buiten te komen met mijn blog. En dus zou ik zelf ook iets meer naar buiten moeten treden en meer van mijzelf laten zien. Na een paar maanden bloggen kreeg ik ook vaker de opmerking van bezoekers dat ik zo weinig liet zien van het persoon achter Prettybusiness. En dus besloot ik om mijn werkkleding te fotograferen en hier artikelen over te gaan schrijven. En dat bleek een goede actie te zijn. Bezoekers vonden het leuk om te lezen en inmiddels zijn er zelfs volgers die dagelijks uitkijken naar de foto’s van mijn werkkleding. Maar hier vertel ik later meer over…

 

2e kwartaal:(zelf) vertrouwen als basis

In april kreeg ik van mijn huisarts Differingel als medicatie tegen mijn (inmiddels jarenlange) acne. Na langdurig Googlen kwam ik tot de conclusie dat er weinig op internet bekend was over de ervaringen met dit medicijn. En dus besloot ik in een reeks artikelen te laten zien wat het effect was van de Differin gel op mijn huid. En dat vond ik best wel spannend. Voor het eerst zou ik foto’s op Prettybusiness gaan plaatsen van mijn ‘ naakte’ gezicht, zonder make-up. En dat bleef niet onopgemerkt. Ik ontving veel reacties op dit artikel en tot op de dag van vandaag ontvang ik nog regelmatig berichten van bezoekers die blij zijn dat ik mijn ervaringen op deze manier heb gedeeld.

Na 9 maanden bloggen op een 6 jaar oude (en zeer trage) laptop vond ik dat het tijd was voor een goede computer. Na maandenlang sparen kocht ik in mei de nieuwste Macbook Pro, een vernieuwd model dat toen net 2 weken te koop was. Ik had deze maand bijna 3 weken vrij en heb die tijd bijna volledig besteed aan het ontdekken van mijn nieuwe aanwinst. Ik had nog nooit op een Macbook gewerkt en dat was zeker even wennen. Maar deze aankoop was ook een super goede keuze. Ik ben er nog iedere dag blij mee en grap wel eens dat ik zonder partner waarschijnlijk iedere avond mijn Macbook mee naar bed zou nemen. Want eigenlijk zit ik het liefste dag en nacht achter mijn nieuwe laptop.

 

mabook Pro

 

In dezelfde vakantie maakte ik voor Prettybusiness ook een Twitteraccount aan en werd ik geïnterviewd voor de krant van mijn werk. De eindredactrice van de krant had mijn blog gezien en gevraagd of ik mij hiervoor wilde laten interviewen. In de juni editie van de Op Dreef (zo heet de krant voor de medewerkers) stond vervolgens een 3 pagina’s lang artikel over Prettybusiness. In één klap wisten mijn collega’s dat ik blogde en dat vond ik super leuk. Vanaf dat moment werd ik steeds meer aangesproken op het werk over mijn website en dat leverde iets heel leuks op, maar dat vertel ik je later.

Wat ook heel bijzonder was die maand, is dat ik een aanbod kreeg van iemand die aandeelhouder wilde worden van Prettybusiness. Ik was er ondersteboven van. Mijn blog bestond nog geen jaar en er was iemand die er zo in geloofde dat hij er in wilde investeren. Ik zal niet verder in detail gaan maar uiteindelijk heb ik het (toch zeer aantrekkelijke bod) afgewezen. Ik wilde en wil nogsteeds Prettybusiness zelfstandig verder ontwikkelen. Dit heeft mij enorm veel energie en zelfvertrouwen gegeven.

En alsof Prettybusiness nog niet genoeg aandacht had gekregen, knalde mijn broer plotseling een shoutout op Facebook waar zelfs ik helemaal stil van werd. Mijn broer, die altijd zo stil was en totaal niet actief op social media….

 

shoutout broer PB

 

Nu moet ik er meteen bij vertellen dat het juist mijn broer is die mij op de achtergrond helpt met de technische aspecten van Prettybusiness. Hij zegt dat ik het in mijn eentje doe maar voor een klein, maar toch een heel belangrijk deel helpt hij mij hierbij.

 

3e kwartaal: In de spotlights

En nu leek juni een drukke maand maar juli was nog veel drukker. Als eerste besloot ik om het Instagram account van Prettybusiness nieuw leven in te blazen. Ik had al in 2014 een profiel aangemaakt maar mijzelf nooit verdiept in deze, voor mij nieuwe soort nieuwe social media. Ik schoonde het account op en ben vanaf die maand2 tot 5 foto’s per dag gaan plaatsen van alles wat met Prettybusiness te maken heeft. En vooral de foto’s van mijn werk outfits bleken een groot succes. Inmiddels ben ik bijna een half jaar actief op Instagram en heb ik daar al bijna 1000 volgers. En daar komen nog iedere dag nieuwe volgers bij. Soms kan ik het haast niet geloven maar ik krijg regelmatig berichten van volgers die zeggen dat ik hun inspireer met mijn outfits. En dat ze er iedere dag naar uit kijken. Ik vind dat echt zo leuk en bijzonder om te lezen 🙂

Nu had ik een maand eerder al in het krantje van mijn werk gestaan maar in de maand juli stond ik zelfs in het NRC Handelsblad. Samen met mijn man werden wij geïnterviewd over hoe ons leven er uit ziet en natuurlijk kon Prettybusiness daar niet in ontbreken.

Ik werkte inmiddels steeds vaker samen met merken en besloot dat het nu echt tijd was om Prettybusiness een officiële status te geven. Jawel, ik heb mijn blog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Heel spannend,  maar vooral ook heel erg leuk.

 

kvk selfie

 

In augustus werd het iets rustiger op mijn blog. Bezoekers waren op vakantie en dat kon ik duidelijk merken. Ik nam de tijd om na te denken over hoe ik Prettybusiness nog leuker kon maken en ben op zoek gegaan naar interessante onderwerpen voor mijn blog. Als eerste kocht ik een set foto-en filmlampen en maakte ik mijn eerste youtube video vanuit Prettybusiness.

Naast het nadenken over nieuwe ideeën was het deze maand ook tijd om terug te kijken. Mijn blog bestond op 31 augustus namelijk precies een jaar en dat vond ik heel bijzonder. Ik heb toen een artikel geschreven over de 3 belangrijkste lessen die ik heb geleerd van een jaar bloggen. Maar het zijn er eigenlijk veel meer. Bloggen is leren, iedere dag weer. En omdat ik graag leer heb ik deze maand ook een enquete op de website geplaatst. Ik wilde weten wat mijn bezoekers leuk vonden om te lezen, wat ze misten en waarom ze mijn blog bezochten. De antwoorden waren leuk en soms verassend. De resultaten heb ik ook in een artikel vermeld.

In september werd het langzaam drukker op mijn blog en was het tijd om mijn ideeën uit te gaan werken. Ik had in de zomer bedacht dat ik andere vrouwen (en misschien mannen?) wilde gaan adviseren over zakelijke outfits en zo ontstond het eerste de zakelijke stijl van….- artikel. Met deze artikelen kon ik mijn lezers laten zien hoe je met verschillende lichamen en stijlen er zakelijk uit kunt zien. Inmiddels zijn er 2 artikelen verschenen en met de derde ben ik bezig. Super gaaf om te doen en de reacties zijn ook altijd heel leuk om te lezen.

Deze maand besloot ik ook om een keer iets te delen over mijn verleden en onzekerheden. Ik krijg al jaren te horen dat ik zo zelfverzekerd ben over mijn uiterlijk en altijd precies weet wat ik wil. En ja, ergens klopt het ook wel maar er is een heel proces aan vooraf gegaan. En dat heb ik omschreven in het artikel ‘intens gelukkig met maat 44’. Ik gaf mijzelf bloot en dat vond ik heel eng. Maar het kwam duidelijk binnen bij mijn bezoekers en ik kreeg enorm veel positieve reacties over mijn openhartigheid.

 

4e kwartaal: Out of the Box 

Eerder dat jaar was ik benaderd om gastblogger te worden voor DeAmbtenaar.nl, een website voor en door ambtenaren. Door alle ontwikkelingen rondom Prettybusiness en de (tijdelijke) hoge werkdruk van mijn baan had ik besloten om hier nog even over na te denken. In oktober kwam de hoofdredacteur met het idee om een artikel te schrijven over ambtenaren en kledingvoorschriften. Ik werd gevraagd of ik vanuit mijn blog geïnterviewd wilde worden over dit onderwerp. Natuurlijk wilde ik dat! Ook dit was weer enorm leuk om te doen. Het artikel kun je trouwens lezen onder het kopje ‘ publicaties‘.

Inmiddels werd mijn blog ook op het kantoor waar ik werk steeds bekender. En toen kreeg ik in november in eens de vraag of ik een presentatie zou willen houden over zakelijke herenmode. Ik was enorm onder de indruk van deze vraag. Dit had ik totaal niet zien aankomen of kunnen voorspellen. Maar ook dit leek mij super leuk om te doen en dus ging ik in gesprek met het management over de doelen en verwachtingen van de presentatie. En na een lange voorbereiding stond ik op 23 november een presentatie te geven aan bijna 30 mannen van de ingenieursafdeling.

23 nov 2015 presentatie

En in december ben ik begonnen met het schrijven van mijn eerste E-book. Ik vind het lastig om nu al te zeggen wanneer het boek online zal komen maar ik verwacht dat dit voor de zomer gaat gebeuren. Ik kan wel al vertellen dat het een praktisch boek is voor volle vrouwen die zich graag netjes willen kleden.

2016….

Zoals je hebt gelezen was 2015 een heel druk jaar waarin ik veel heb gedaan en geleerd. Naast bovenstaande activiteiten werk ik namelijk nog steeds fulltime bij mijn werkgever en krijg ik het steeds drukker met het onderhouden van contacten met merken. En dit zal het aankomende jaar niet veranderen. Maar er lopen op dit moment ook een aantal nieuwe projecten waar ik heel enthousiast over ben. Als eerste ga ik dit jaar mijn boek uitbrengen en dat vind ik super spannend. Maar ook ga ik naast Prettybusiness een collumn schrijven voor DeAmbtenaar.nl. De inhoud zal net zoals bij mijn blog gaan over zakelijke mode en uiterlijke verzorging, alleen op een andere manier. Ik zal gaan schrijven over hoe ik tegen ambtenaren en kleding aan kijk. Dus meer vanuit mijn persoonlijke ervaring en minder gericht op tips en adviezen. En ondanks de column niet komt te staan op deze website, zal ik jullie via social media natuurlijk wel laten weten wanneer je ze op DeAmbtenaar.nl kunt lezen.

 

Bedankt!

Ten slotte wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om een aantal mensen te bedanken die mij dit jaar hebben geholpen met Prettybusiness.

Als eerste mijn man die het hele jaar door mijn steun en toeverlaat is geweest en achter iedere keuze heeft gestaan. Op het moment dat ik twijfelde over het plaatsen van het artikel over mijn gewicht is hij diegene geweest die mij heeft gestimuleerd om het toch te doen. Je stimuleert mij altijd om een stapje verder te gaan en dat is fantastisch. En ik noemde hem al eerder, mijn broer. Ook dit jaar heeft hij ontelbare uren met mij aan de telefoon gesproken over allerlei technische zaken rondom mijn website. Ik ben blij dat je er altijd voor mij bent en dankzij jou durf ik nu zelfs af en toe een paar dagen weg zonder laptop. Omdat ik weet dat jij goed voor Prettybusiness zorgt 🙂

En een verre, maar toch betrokken dame is Annoesjka. Bedankt voor het artikel in Op Dreef, je adviezen, stimulerende woorden en dat je mij helpt met jouw taalkundige talent. Dea, voor je aanstekelijke enthousiasme, je geloof in mijn blog en de vriendschap die door Prettybusiness is ontstaan. Jeroen, niet zomaar een kapper maar ook een goede raadgever en adviseur. Bedankt hiervoor, en voor de fijne samenwerkingen.

Maar vooral ook bedank ik mijn lezers. Diegene die stilletjes mijn artikelen bekijken, enthousiast reageren op Facebook of persoonlijk een email sturen. Jullie stimuleren mij iedere dag weer om artikelen te schrijven, nieuwe dingen te bedenken en Prettybusiness steeds een stukje mooier te maken.

 

Dankjewel.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge