Ask Aileen – nette veiligheidsschoenen voor dames

Vandaag is het weer eens tijd om een lezersvraag te beantwoorden. Ik merk dat ik het echt super leuk vind om dit te doen. Ik krijg vragen over onderwerpen waar ik zelf nog nooit over heb nagedacht. Ik beantwoorde de vorige keer bijvoorbeeld een vraag over zakelijke zwangerschapskleding, iets waar ik mij echt even in heb moeten verdiepen. Zo leer ik ook iedere keer weer van jullie vragen. Ook vandaag is er weer een bijzondere vraag. Welkom bij een nieuwe Ask Aileen – nette veiligheidsschoenen voor dames.

Ask Aileen - nette veiligheidsschoenen voor dames

 

Vraag

Hoi Aileen!

Ik kwam toevallig je blog tegen en als vrouw in de zakenwereld kom ik een heleboel tegen van waar je over schrijft. Nu iets waar ik zelf tegenaan loop: als consultant kom ik regelmatig in “gevaarlijke” omgevingen (fabrieken, bouwterreinen etc.) hiervoor is het verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Van die lompe grote klompen. Nu zijn er voor de mannen wel uitvoeringen die eruit zien als nette leren schoenen. Maar voor de dames? Felgekleurde regenlaarzen lijken het wel. Sta je dan met je nette outfit en die lelijke dingen aan je voeten. Misschien tips en ideeen om het er toch “normaal” uit te laten zien? Zie je reactie tegemoet!

Magdalena

 

Antwoord

Beste Magdalena,

Wat leuk om te horen dat je zoveel herkent en wat stel je een interessante vraag. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je niet zo blij wordt van die grote, lompe schoenen. Ik heb zelf ook wel eens op een bouwplaats gelopen en toen moest ik zo’n lelijke helm op, dat vond ik ook echt vreselijk. Net zoals de helm kun je lelijke schoenen ook lastig verdoezelen.

Nu heb ik mij even verdiept in de wondere wereld van bouwschoenen en het is lastig om representatieve damesschoenen te vinden voor in de bouw. Ik heb wel een aantal schoenen gevonden die qua uiterlijk niet veel afwijken van de normale schoenen die je zou dragen. Ze hebben alleen één voordeel en dat is dat jij ze mag dragen op een bouwplaats.

 

De klassieke nette schoen

Ask Aileen - nette veiligheidsschoenen voor dames

Het merk Atlas heeft deze elegante schoendames in de collectie. De schoen heet, heel toepasselijk, de CX 200 office women. Het model heeft veiligheidsklassie S3, is gemaakt van leer en heeft een kleine hak. Persoonlijk vind ik dit toch wel de mooiste bouwschoen die ik heb kunnen vinden. Zowel de kleur als het model is heel klassiek en past eigenlijk overal wel bij. Je kunt deze heel goed onder een een broek en zelfs een rok dragen. Je kunt hem bestellen op de Proforto website voor €101,10 excl BTW.

 

Basic modellen

Ask Aileen - nette veiligheidsschoenen voor dames

Daarnaast heb je ook enkele basismodellen waar geen veters of teveel details op zitten. De schoen op de linker foto lijkt misschien niet zo veilig door de open bovenkant maar ook deze mag je dragen op een bouwplaats. Door de open bovenkant kun je deze schoen ook heel goed dragen onder een rok in de zomer. Je kunt deze Lavoro Grace schoen ook bestellen via de Proforto website voor €74,55.

Op de rechter foto zie je de dichte variant, de Lavoro Julia. Deze schoen is ook een prima basic model met een mooie sleehak. Door de rits kun je deze lekker snel aandoen en dat is dan wel weer handig. Tijdens winterse dagen zal het ook lekker warm zijn. Anderzijds is het nadeel dat deze schoen niet zo mooi zal staan onder een jurk of rok. Deze schoen kun je bestellen via werkschoenenwinkel.nl. Ik heb gezien dat hij tot en met aanstaande zondagavond is afgeprijsd. Normaal betaal je €136,35 en nu betaal je er €109,08 exclusief BTW voor. Ook leuk: je krijgt er speciale werksokken bij.

Ik hoop dat ik je op deze manier heb geholpen en je er op de bouwplaats met dit soort schoenen er toch nog een beetje netjes uit kunt zien.

Heb jij ook een vraag of dilemma? Stel deze via contact@prettybusiness.nl o.v.v. ‘Ask Aileen’. Vergeet niet erbij te vermelden of je anoniem of met je eigen naam in het artikel wil komen te staan.

 

Groetjes,

Aileen

 

Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer.

2 Comments

  1. Oooh wauw, ik had geen idee dat er ook ‘sjieke’ exemplaren zijn van werkschoenen. Wat een uitdaging inderdaad als je die als vrouw naar werk moet dragen! Maar deze zijn dan wel weer goed te doen 😊.

  2. Wat ontzettend leuk om te zien dat er variatie bestaat in de veiligheidschoen! Af en toe moet ik voor mijn werk de bouwplaats op, maar ik denk dat je daar beter de groffe veiligheidsschoen/laars kan aantrekken. Zo is het voor iedereen in oogopslag duidelijk dat je de veiligheidsregels volgt. Desalniettemin leuk om te zien dat er ook modieuze veiligheidsschoenen bestaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge