Dit is de inhoud van mijn werktas

Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlanderse werktas gemiddeld 3,2 kilo weegt. Dat gewicht tillen we dagelijks met ons mee. Daarom heb ik nadat ik laatst een nieuwe werktas had aangeschaft, eens kritisch naar de inhoud gekeken. Wat is echt belangrijk om dagelijks mee te nemen naar kantoor? In dit artikel laat ik je zien welke items voor mij echt de moeite waard zijn en vertel ik je waarom.

 

Mijn nieuwe werktas

Voordat ik de inhoud ga laten zien is het eerst tijd voor mijn nieuwe werktas. Ik ben er zo blij mee!

zwarte laptoptas Mazzeltov
Laptoptas Mazzeltov € 189,95 (Omoda)

Deze zwarte laptoptas is van het merk Mazzeltov. Hij is gemaakt van leer en officieel een herentas. Dat laatste vind ik trouwens best bijzonder. Wanneer het om laptoptassen gaat, dan zie je vaak dat er een onderscheid gemaakt wordt tussen modellen voor dames en heren. Terwijl je in beide gevallen een laptop meeneemt en het uiterlijk enkel een kwestie van smaak is.

zwarte laptoptas Mazzeltov

Tijdens mijn zoektocht naar laptoptassen kwam ik erachter dat de herenmodellen vaak qua uitstraling  zakelijker zijn dan de damesmodellen. Dat is ook precies wat ik fijn vind. Deze tas heeft twee ritsen aan de bovenkant, één voor het vak aan de voorkant, een handvat en een schouderriem.

Aan de binnenkant zit een laptopvak met extra bescherming. Bij het andere vak is ruimte voor andere spullen zoals je agenda, drinken en eten. Maar ook zitten er speciale vakjes in voor pennen en visitekaartjes. Daarnaast zijn er vakken voor andere kleine spullen.

Dit is de inhoud van mijn werktas

Dan is het nu tijd om te laten zien wat ik altijd mee neem naar kantoor.

In het voorvak zitten de items die ik snel wil kunnen pakken. Een lipstick en lipliner gebruik ik sowieso iedere dag. In de ochtend doe ik dit vaak op wanneer ik in de auto zit en na de lunch werk ik het altijd bij. Verder zit er ook altijd wat nagellak in. Ik kan mij snel irriteren wanneer mijn gellak uitgroeit en dan werk ik het weleens bij met gewone nagellak. Wanneer ik panty’s draag, dan gaat er ook altijd een blanke lak mee. Dat is handig wanneer er een gat in je panty zit. Nagellak zorgt er namelijk voor dat het niet verder uitscheurt. 

Dit is de inhoud van mijn werktas

Dat kleine bakje met de grijze dop is trouwens een aanrader. Ik meen dat deze te koop was of nog steeds is bij Kruidvat. Er zitten allemaal kleine schuifspeldjes in. Dit is heel handig wanneer je je haren snel wilt opsteken wanneer je kapsel even niet zo zit zoals je zou willen.

De hondeneigenaren zullen de rest vast herkennen. Want naast een aantal snoepjes voor mijzelf heb ik ook altijd snoepjes voor mijn hond bij mij. Net zoals poepzakjes. Suit gaat altijd met mij mee naar kantoor dus ook zijn belangrijkste spullen moeten mee.

De grote items

Dit is de inhoud van mijn werktas

Naast mijn laptop, die altijd netjes in het laptopvak zit, zijn er nog twee grote items die altijd mee gaan. Dat is mijn planner van Mascha X Josh V en een grote lunchbox. Ik maak iedere avond de lunch voor zowel mijzelf als mijn partner. De lunchbox is altijd voor driekwart gevuld met benodigdheden voor een salade en voor de rest zitten er twee broodjes en wat lekkers in. Die broodjes had ik bij het maken van deze foto al opgegeten :-). Een enkele keer neem ik een blikje met een sapje mee.

Dit is de inhoud van mijn werktas

Verder kan ik niet zonder mijn bril en koptelefoon. Ik schrijf iedere ochtend en luister dan altijd naar klassieke pianomuziek. De koptelefoon is een klein model dat ingevouwen kan worden zodat hij weinig ruimte in beslag neemt. Heel handig!

Verstopt in de vakjes

Zoals ik in het begin al benoemde heeft mijn tas aan de binnenkant veel kleine vakjes. Hier zitten de spullen in die ik wel bij mij moet hebben, maar niet dagelijks gebruik.

Mijn externe harde schijf gebruik ik ongeveer eens per week wanneer ik bestanden van mijn computer of telefoon wil overzetten. En natuurlijk zijn daar ook de maandelijkse essentials: tampons, maandverband en inlegkruisjes.

Dit is de inhoud van mijn werktas

Wie mijn artikelen vaker leest weet dat ik de ziekte van Ménière heb. Aangezien ik hiervoor zes pillen per dag slik heb ik deze altijd bij mij. Ik neem ze vaak op kantoor, maar heb een extra stripje bij mij voor het geval het een keer op is. Wanneer ik een aanval krijg, dan neem ik altijd pijnstillers. Dus ook deze zitten standaard in mijn werktas.

Dit is de inhoud van mijn werktas

Tenslotte heeft mijn tas nog een aantal mini-vakjes. Daarin zitten mijn visitekaartjes, een pen, brillenpoetsdoekjes en tandenstokers.

De inhoud van mijn werktas is nu minder zwaar 

Wanneer ik de items in mijn werktas bekijk, dan ben ik er best trots op dat ik zo weinig meeneem. Maar ondertussen weet ik ook dat het een constante uitdaging is om de tas geordend te houden. Toen ik mijn nagels nog met gewone nagellak lakte, had ik dat potje inclusief topcoat altijd bij mij. Want zodra er een chip af was, wilde ik het bijwerken. En omdat ik het meerdere keren per week lakte zat aan het einde van de week mijn hele tas vol met verschillende lakjes.

Gelukkig draag ik al een lange tijd gellak dat veel beter blijft zitten. Bovendien draag ik de kleur nu twee tot drie weken en werk ik het vaak alleen bij met nagellak als ik even geen tijd heb om de gellak te vernieuwen. 

Ook het feit dat ik een eigen kantoor heb zorgt ervoor dat mijn tas minder zwaar is. Toen ik nog voor de overheid werkte had ik een klein kluisje op kantoor. Verder werkte we met flex-plekken waardoor al je spullen in dit kluisje moest passen. Aangezien er veel papierenen andere werkgerelateerde zaken in zaten, was er weinig ruimte voor persoonlijke spullen. Sinds ik fulltime als zelfstandig schrijver werk en een eigen kantoor heb, heb ik alle ruimte om spullen op kantoor te zetten. Zo fijn!

Welke spullen kun jij niet missen in je werktas?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Omoda. De tas in dit artikel heb ik van dit bedrijf gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge