Wat ik heb geleerd van 4 maanden fulltime bloggen

Jawel, inmiddels ben ik alweer 4 maanden iedere dag aan het bloggen. In juli 2016 kondigde ik in een video aan dat ik ontslag had genomen bij mijn werkgever en al snel daarna kwam ik er achter dat ik opgebrand was. Ik vertelde jou hier meer over in het artikel werkdetox, deel 1 en deel 2. Eind oktober ben ik begonnen met fulltime bloggen. En er is in deze paar maanden heel veel gebeurt. In dit artikel vertel ik jou wat ik heb geleerd van 4 maanden fulltime bloggen.

 

Mijn inkomen

Zodra ik ontslag nam en dit mensen vertelde ging eigenlijk ieder gesprek over mijn inkomen. Veel mensen willen weten hoe ik mijn geld verdien, of ik er wel van kan rondkomen en hoeveel er binnen komt. Ik snap dat veel mensen niet direct een beeld hebben over het verdienmodel van bloggers. Het is natuurlijk een vrij nieuw beroep. Ik vertel dan ook altijd dat ik op verschillende manieren geld verdien. Onder anderen door advertorials, reclamebanners en affiliate links. Maar daarnaast ontvang ik ook geld voor de verkoop van mijn boek Strakke Rondingen.

Ik moet erg wennen aan mensen die direct vragen naar mijn financiën. Ik ben een heel open persoon en kennelijk wekt dat bij mensen het idee dat ik mijn financiële situatie ook met hen wil delen. Nu vind ik het helemaal niet erg om over geld te praten maar wel als het daar altijd over gaat. Werkelijk 95% van de mensen met wie ik praat over mijn blog wil weten hoe het gaat met mijn geld. En dat zijn echt niet zozeer mensen uit mijn directe omgeving. Nee, heel vaak zijn het mensen die ik amper spreek. Ik zeg dan meestal dat het goed gaat. Want dat gaat het.

Nu heb ik niet alleen geleerd dat veel mensen willen weten wat ik verdien, maar ook dat er een aantal mensen zijn in mijn directe omgeving die het totaal niet interessant vinden. Het vreemde is dat ik mij er iedere keer van bewust ben wanneer mensen er niet naar vragen. Dat waardeer ik dan enorm. Want er zijn zoveel leukere dingen om over te praten wanneer het gaat over bloggen. De groei van het aantal bezoekers, mooie reacties van lezers, interessante samenwerkingen en vooral hoe je zelf groeit door dit werk. Want het is zo leerzaam allemaal.

 

Goed zorgen voor mijn lichaam

De afgelopen maanden heb ik ook geleerd om bewuster met mijn lichaam om te gaan. Voor dit werk zit ik veel achter een computer en nu ik vanuit huis werk moet ik zelf zorgen voor voldoende beweging. Ik ambieer geen size zero (ik houd ook gewoon te veel van lekker eten) maar zonder beweging zit ik niet lekker in mijn vel. Ik heb een enorme hekel aan sporten en ik houd meer van gewoon bewegen, maar dat ben ik nu thuis toch maar gaan doen. Daarnaast ga ik vaker zwemmen, lopen en fietsen.

Daarnaast ben ik mij ook bewuster geworden van mijn werkplek thuis. Ik heb 2 bureaus in mijn woonkamer waar ik achter werk. Soms ben ik ze even zat en dan ga ik op de bank werken. Door de grote hoeveelheid uren achter mijn computer ben ik na gaan denken over een goede bureaustoel. Ik zit op dit moment nog op een eettafelstoel en creëer met dekens en kussentjes een beetje ondersteuning aan mijn rug. Maar uiteindelijk moet er natuurlijk wel een goede stoel komen. Dat is op de lange termijn ook beter voor mijn lichaam.

Nu kijk ik wel eens op het internet naar bureaustoelen. Er bestaan zoveel soorten stoelen en websites. De webshop van VINK LISSE heeft bijvoorbeeld veel verschillende stoelen. Ik ben een beetje lastig als het gaat om een bureaustoel omdat ik wil dat hij goed zit, draaibaar is, niet teveel in de weg staat én er ook nog een beetje leuk uitzien. Ik neig erg naar een leren stoel omdat dit zo lekker klassiek is en mooi bij ons interieur past. Maar ik ben een enorme twijfelkont en kan lastig kiezen.

 

Dichtbij jezelf blijven

Maar het allerbelangrijkste wat ik de afgelopen maanden heb geleerd is om dichtbij mezelf te blijven. Dat klinkt misschien heel vanzelfsprekend en in de categorie ‘ dat moet je altijd doen’ . Maar dit heeft wel een andere betekenis voor mij gekregen. Door mijn baan op te zeggen en fulltime te gaan bloggen en ondernemen moet ik keuzes maken. Iedere dag weer ben ik op mezelf geworpen. Er is geen baas die mij werk geeft of vertelt wat de regels zijn. Nee, ik bepaal nu alles zelf. Maar dat kan mij soms ook wel onzeker maken.

In een wereld van talloze bloggers en ondernemers ben je bijvoorbeeld snel geneigd om jezelf te vergelijken met een ander. Ik lees veel andere blogs en daar leer ik veel van. Soms ga ik daardoor ook wel eens twijfelen aan mezelf.  Maar ik heb geleerd om andere bloggers vooral als inspiratiebron te zien en mijzelf en Prettybusiness hier niet mee te vergelijken. Ik heb een hele sterke visie over waar ik heen wil, hoe Prettybusiness er uit moet zien en waar het over moet gaan. Maar het is een niche blog en ik schrijf over zakelijke mode en uiterlijke verzorging. Het kan simpelweg niet iedereen interesseren. En dus probeer ik telkens mijzelf te verbeteren door te kijken naar wat ik heb gedaan en hoe ik dat naar een hoger niveau kan tillen. Ik zag recent nog een kort filmpje van Beyoncé hier over.

Nu vind ik Beyoncé sowieso een voorbeeld voor ondernemende vrouwen maar vooral dit filmpje heeft mij erg geïnspireerd. Door kritisch te blijven richting jezelf kun je altijd je werk verbeteren, zonder jezelf te vergelijken met anderen. Want vergelijking is op het gebied van bloggen niet zo verstandig.

Ieder doet zijn eigen ding en moet dat ook vooral blijven doen. Dat maakt het lezen en schrijven van blogs juist zo leuk. En ik voel mij dan ook gezegend met het feit dat ik dit mooie werk mag doen.

 

 

Groetjes,

Aileen

 

 

 

 

Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met VINK LISSE en bevat een affiliate link.  Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

12 reacties

  1. Wat goed en vooral stoer dat je voor jezelf hebt gekozen. Ik heb beide werkdetoxen ook net gelezen. Wat herkenbaar!! Gelukkig ben je je bewust van de je kracht en valkuil(en). Hierdoor zal het wel goed blijven gaan. Ik lees je blogs graag, dus ga zo door 👍🏽
    Irene onlangs geplaatst…Ik ben opgebrand aka burn outMy Profile

  2. Heel leuk om te lezen en, omdat ik zelf ook een blog heb in een niche markt, heel herkenbaar. Het geeft heel veel voldoening en levert in die zin veel op. Ik wens je veel succes! hartelijke groet Misja

  3. Ik kwam hier via Linkedin, superleuk en herkenbaar om te lezen. Ik blog nu namelijk ook ruim 4 maanden fulltime! Heel mooi wat je zegt over jezelf niet vergelijken met anderen. Love het filmpje met Beyonce <3 Ik probeer dat inderdaad ook niet te doen. En als ik het soms wel doe (als ik me bleh/moe voel) probeer ik te bedenken wat ik hier zelf van kan leren en wat ik zelf actief kan gaan doen ipv in een slachtofferrol te kruipen. Dat is volgens mij ook alleen maar beter om zelf positief te blijven. Heel veel succes met je blog!

  4. Hoi ik lees met veel belangstelling en ja een hele omschakeling om voor je eigen bedrijf te kiezen maar wel stoer!! Blijf vooral goed op jezelf letten en ga zo door blijf ik mooi op de hoogte. Je hebt een leuke stijl. Succes verder.

    Groet,
    Corinne Roos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge