De lekker lange leeslijst van de zomer 2023

Net zoals afgelopen jaar ga ik ook nu weer genieten van een zomerstop. Dat betekent dat ik tot en met 22 augustus geen nieuwe artikelen publiceer. Maar ik laat jullie niet met niets achter. In dit artikel deel ik de lekker lange leeslijst van de zomer 2023. In deze lijst vind je (kleding)tips voor als je deze zomer moet doorwerken en extra lange verhalen die ideaal zijn wanneer je een middag in de tuin ligt. Ook voor de vakantiegangers die gaan reizen heb ik een lijst met artikelen per land zodat je je alvast kunt inlezen. 

De lekker lange leeslijst van de zomer 2023
Foto met (kantoor)hond Suit tijdens een vakantie met een vriendin in 2020

Let op: in deze tekst staan veel verwijzingen naar andere artikelen. Wanneer de tekst rood gekleurd is, dan kun je hierop klikken en kom je bij het betreffende artikel.

 

Tips voor diegenen die blijven werken

Moet jij aankomende periode doorwerken en vind je het lastig om jezelf bij hoge temperaturen representatief te kleden? In onderstaande lijst staan artikelen met praktische tips voor degene die op kantoor werken. Sommige tips zijn specifiek gericht op de zomer, sommige zijn het hele jaar door handig.  

Artikelen voor dames en heren

 

Artikelen voor dames

 

Artikelen voor heren

 

De lekker lange leeslijst van de zomer 2023

Lees je liever een fysiek boek? In 2021 lanceerde ik het boek Helden in witte pakken over werkkleding in de zorg. Hierin bespreek ik in samenwerking met mode- en bedrijfskledingontwerpster Monique Collignon de verschillende kanten van werkkleding in de zorg.

In het boek Op hoge hakken in de wolken vertel ik het verhaal achter stewardessen uniformen. Dit heb ik gedaan in samenwerking met Cliff Muskiet, de grootste verzamelaar van stewardessen uniformen ter wereld. 

 

Weetjes over jouw vakantieland

Ga je op vakantie en ben je benieuwd hoe de mensen in jouw vakantieland erbij lopen op het werk? Wil je meer weten over hun cultuur en etiquette op het gebied van werkkleding? Hieronder kun je per land de artikelen vinden die ik daarover heb geschreven. 

 

Video’s op sociale media

Ik heb het afgelopen jaar ruim 200 korte video’s over werkkleding gemaakt, maar nog niet alles gedeeld op sociale media. Deze zomer zal ik via een online planner zorgen dat deze op Twitter, Facebook en Instagram worden gepubliceerd. Op deze kanalen zal ik ook af en toe een artikel delen dat ik eerder heb geschreven en interessant is om tijdens de zomer te lezen. Mocht je mij willen volgen, op al deze kanalen ben ik te vinden onder de naam Prettybusiness.

 

Ten slotte

De aankomende twee weken ga ik eerst even lekker met mijn hondje samen genieten van mijn vakantie en het huis opruimen. Daarna volgt nog een week waarin ik met mijn man leuke dingen ga doen en langzamerhand mijn werk weer ga oppakken. Vanaf 14 augustus ga ik weer naar kantoor en zal ik vooruit gaan werken.

Naast het schrijven van artikelen en opnemen van video’s ga ik mij verdiepen in Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) voor vrouwen. Er liggen inmiddels meerdere rapporten in mapjes op mijn bureau te wachten om gelezen te worden. Na de zomer zal ik hier een artikel over schrijven. Of misschien meerdere artikelen, afhankelijk van hetgeen wat ik heb geleerd. Daarnaast ben ik achter de schermen ook bezig met een aantal andere projecten. Kortom: het is tijd voor rust, maar na de zomer ga ik met volle kracht verder en hoop ik je weer te mogen informeren en inspireren met mijn werk.

Ik wens jullie allen een fijne vakantie!

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge